Projecten

Slide 1

Natuurcentrum De Marel - Texel

Startdatum: 27-02-2018

Looptijd: 2 jaar

Leader bijdrage: € 440.000,00

Website: https://www.natuurmonumenten.nl/locaties/natuurcentrum-de-marel

Natuurcentrum De Marel - Texel

In opdracht van Natuurmonumenten is de bouw van Natuurcentrum De Marel van start gegaan. Er is begonnen met het bouwrijp maken van de kavel aan de Nieuwlanderweg door Vermaire Breezand, aansluitend zal Bouwbedrijf Appelman starten met de bouw van het door Onix ontworpen Natuurcentrum. De hopen grond die er tijdens het broedseizoen hebben gelegen –die zolang dienst hebben gedaan als broedplaats voor heel veel stelletjes oeverzwaluwen- zullen als fundering gebruikt worden voor het gebouw, de parkeerplaats en het wandelpad.

Het wandelpad dat vanaf Natuurcentrum De Marel door het veld richting het oude paardenpaadje loopt, is speciaal geschikt voor mensen met een beperking, kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn. Zodat iedereen mee kan genieten van het moois dat Waalenburg te bieden heeft. Natuurmonumenten verheugd zich er op, dat ze na 110 jaar beheerder te zijn in Waalenburg, straks eindelijk een plaats heeft voor direct contact met de bezoekers van het gebied.

Dit kan dankzij bijdragen van het Waddenfonds, Provincie Noord-Holland, STIFT, Nationale Postcode Loterij, Texelse bedrijven, Natuurmonumenten zelf en het Europese LEADER "Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland".

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland