Projecten

Slide 1

Huisvesting Ansjovisjol KH44

Startdatum: 16-01-2023

Looptijd: 1 jaar

Leader bijdrage: € 98.800,00

Website: https://www.kh44.nl/

Huisvesting Ansjovisjol KH44

Het project richt zich op de bouw van een onderkomen voor de authentieke ansjovisjol KH44, dicht bij de Westfriesedijk in Kolhorn, aan of op het water waarin de jol in het vaarseizoen ligt. Hierdoor kan de toegankelijkheid van dit varend erfgoed voor de inwoners en bezoekers van Kolhorn het gehele jaar door worden geborgd.

De ruimte fungeert als werf in combinatie met expositieruimte. In de wintermaanden kunnen de vrijwilligers van de jol onderhoud plegen aan de jol en de bijbehorende materialen. Zij beschikken naast de ruimte waarin de jol staat, over een ruimte die als vergader- en expositieruimte kan worden benut. Kortom, een eigen onderkomen voor de KH44 in Kolhorn zelf dat bijdraagt aan de vergroting van het toeristisch potentieel Kolhorn, in aanvulling op een aantal andere historische objecten die gezamenlijk het verhaal van Kolhorn vertellen: de Turfschuur, de voormalige Zuiderzeehaven, de Laurenskerk en het gemaal Schagerkogge.

Doordat nu ook in de wintermaanden publiek toegankelijke activiteiten in het onderkomen kunnen worden georganiseerd – zoals knopen en splitsen, zeilnaaien en nettenboeten – zal dit geïnteresseerden aantrekken en mogelijk voor de jol nieuwe vrijwilligers opleveren.

BEKIJK EEN VAN ONZE PROJECTEN

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland