Nieuws

Vier nieuwe LAG leden stellen zich voor 04-08-2020

In juni hebben Annie van der Voort en Wim Wilms zich teruggetrokken uit de LAG. De LAG bedankt ze hartelijk voor hun bijdrage en kijkt terug op een plezierige samenwerking. In juli zijn vier 4 nieuwe mensen toegetreden tot de LAG: Anke de Vries, directeur CityMarketing Den Helder, John Huiberts, directeur bloembollenkwekerij Huiberts in Sint Maartensbrug, Nen Sneekes, Loonbedrijf A. Sneekes & zn en lid DB Ondernemersfederatie Schagen, en Sjaak Beentjes, directeur aannemersbedrijf BSCK management.

 

Hieronder stellen ze zich voor

 

 

Anke de Vries

 

Waar woon je? in een comfortabel verbouwd stolpboerderijtje op het platteland van West-Friesland.

 

Waar werk je en wat doe je daar zoal? Ik werk inmiddels alweer zo’n vier jaar als manager Citymarketing Den Helder, waarbij ik de opdracht heb om met mijn team de marinestad ‘op de kaart te zetten’ op gebied van wonen, werken en recreëren. Een bijzonder leuke baan, waarbij ik niet alleen Den Helder maar de hele Kop van Noord-Holland heb leren kennen.

 

Wat breng je naar de LAG? Als lid van de LAG wil ik mij graag inspannen om in de Kop van Noord-Holland verdere kwaliteitsverbetering te stimuleren, partijen met elkaar te verbinden en een goede advisering te geven m.b.t. projecten die worden ingediend voor de laatste subsidiemogelijkheden.

 

Wat hoop je te halen bij de LAG? Nog meer op de hoogte te zijn van alle initiatieven in de Kop van Noord-Holland, een verbreding van het netwerk en wellicht aan te kunnen haken op bestaande of nieuwe ideeën en projecten.

 

Wat hoop je bij te dragen aan LEADER? De afgelopen twintig jaar heb ik vanuit eigen adviesbureau vele verschillende projecten uitgevoerd waarbij de opwaardering op gebied van economie, verblijfsklimaat en bereikbaarheid altijd belangrijke speerpunten waren. Ik hoop met mijn ervaring op dit gebied een enthousiaste en deskundige inbreng te kunnen leveren.

 

 

John Huiberts

 

Waar woon en werk je en wat doe je daar zoal? Samen met mijn vrouw Johanna heb ik een biologische bloembollenkwekerij in Sint Maartensbrug. Wij telen 35 hectare biologische bloembollen. Voornamelijk voorjaarsbloeiers als tulpen, narcissen, krokussen en bijzonder bolgewassen, maar ook zomerbloeiers zoals de dahlia's. Binnen ons bedrijf is een gezonde bodem de basis van gezonde bollen. Ik ben dan ook bodemcoach en heb al op vele bedrijven een adviesgesprek gehouden.

 

Wat breng je naar de LAG? Door mijn werk als bodemcoach ken ik de omgeving goed en dat is zeker een voordeel voor mijn werk binnen de LAG. Het platteland ligt mij na aan het hart en ik wil mij er graag voor inzetten om de leefbaarheid hiervan te stimuleren en het toerisme in goede banen te leiden. Een frisse blik en creatieve oplossingen is iets wat ik in ons bedrijf goed kan gebruiken en wat ook bij de LAG zal bij dragen.

 

 

Nen Sneekes

 

Waar woon je? In Schagerbrug.

 

Waar werk je en wat doe je daar zoal? Ik maak deel uit van ons familiebedrijf Fa. A. Sneekes &zn. Ik ben nog ’n paar dagen per week op kantoor van ons bedrijf aanwezig, en vervul daar div. ondersteunende werkzaamheden. Verder heb ik zitting in het dagelijks bestuur van Ondernemersfederatie Schagen (OFS). Ook ben ik actief als vrijwilliger bij molen De Hoop in ‘t Zand.

 

Wat breng je naar de LAG? Ik wil me inspannen voor het op peil houden van de kwaliteit van leven in onze woonomgeving, tevens het versterken van de lokale economie en het agrarisch bedrijfsleven en daar de inwoners van onze regio bij betrekken. Ik wil daar een positieve bijdrage aan leveren.

 

Wat hoop je bij te dragen aan LEADER? SAMEN WERKEN – SAMEN DOEN.

 

 

Sjaak Beentjes

 

Waar woon je? In Wieringerwerf.

 

Waar werk je en wat doe je daar zoal? Ik was 26 jaar o.a. algemeen directeur en eigenaar van Beentjes bv. Dit was een middelgroot bouw- en aannemingsbedrijf actief in de B&U en GWW. Beentjes bv is in 2012 gesneuveld in de crisisperiode.

 

Mijn huidige bedrijf is BSCK management BV, o.a. bouwkundig en grond-, weg- en waterbouwkundig aannemer voor de food-industrie. Vooral op dit speelveld heb ik mij constant ontwikkeld en gespecialiseerd. Ik realiseer o.a. regelmatig projecten voor Pepsico international. Vaak realiseer ik projecten in België. Tevens heb ik voor en samen met klanten diverse beste praktijken en standaards ontwikkeld. Ik ben o.a. voor RWS in China geweest in het kader van o.a. een wolhandkrabproject in de Wieringermeer waar ik de locatie en de activiteiten faciliteerde.

 

Verder ben ik actief betrokken bij het ontwikkelen van een campus voor sport en onderwijs-plus in Wieringerwerf (Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer) en ben ik bestuurder bij de industrieclub Wieringermeer (ICW). Ongeveer 80 lokale bedrijven zijn lid.

 

Wat breng je naar de LAG? Ik hou van vernieuwing en innovaties en wil bijdragen aan de ontwikkeling van techniek, toerisme en landbouw.

 

Wat hoop je te halen bij de LAG? Ik hoop interessante mensen en projecten te ontmoeten en ik hoop kennis, ervaring, netwerk en hopelijk constante ontwikkeling bij te dragen en te ontvangen.

 

 

 

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland