Nieuws

Verbouwd Vlindorado trekt veel bezoekers 13-08-2014

Vlak achter het duingebied van Noord-Holland ligt, tussen Alkmaar en Schagen in het landelijk gelegen Waarland, de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums. Na fikse verbouwingen afgelopen winter lijkt het er op dat de bezoekersaantallen een stuk hoger uitvallen dan eerdere jaren.

 

De vlindertuin is met ruim 600 m2 uitgebreid tot 1.750 m2 en er is een nieuwe belevenis aan toegevoegd: de vogeltuin. In een grote inloop volière kan men prachtige tropische vogels van dichtbij bewonderen. Ook zijn de hoofdpaden verhard en drempelvrij gemaakt en extra luxe toiletunits gebouwd. Deze verbouwingen zijn mede mogelijk gemaakt door het subsidieprogramma van Leader en cofinanciering van de gemeenten in de Kop van Noord-Holland.

Eigenaar Harald Dekker: "We komen dit seizoen zeker op 35.000 bezoekers, terwijl we vorig jaar nog op 30.000 zaten. En dan hebben we nog het 'nadeel' dat het zo een mooie zomer is, want dan zoeken mensen minder vaak de overdekte attracties op."

Er zijn nog meer plannen om de Vlindertuin nog verder verbeteren. Zo staat een uitbreiding van de bar en het terras op het programma en wordt de uitstraling aan de buitenkant verbetert door een dak van hout te realiseren.

Vlindertuin Vlindorado is ambassadeur van het Noordhollandpad, kanjer van de Westfriese omringdijk en samen met de andere leden van Tuinderskring Harenkarspel winnaar van de Roel de Wit prijs. Deze prijs is 14 februari 2014 uitgereikt door commissaris van de koning, de heer Remkes, op het provinciehuis in Noord-Holland. De prijs is voor een project, persoon of organisatie die groen, natuur en recreatie toegankelijk en bereikbaar heeft gemaakt voor een breed publiek. 

Meer informatie: www.vlindorado.nl 

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland