Nieuws

Toeristische informatie digitaal beschikbaar via nieuwe informatiezuilen 15-12-2010

De Regio VVV Kop van  Noord-Holland wil de gehele regio Kop van Noord-Holland voorzien van digitale informatiezuilen.  In verschillende gemeenten zijn de afgelopen jaren reeds informatiezuilen geplaatst. Nu is het de beurt aan Schagen, Anna Paulowna, Wieringerwerf en Sint Maartenszee. Het Europese subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling Leader en de gemeenten in de Kop van Noord-Holland dragen in totaal 21.000 euro bij aan deze voorziening.

Voor deze en de bestaande informatiezuilen wordt ook een nieuwe gebruiksvriendelijke website gemaakt. De site maakt gebruik van de laatste technieken, zoals Google Maps. Doordat de site optimaal is afgestemd op touch screen schermen kan de bezoeker eenvoudig navigeren met behulp van de grote en informatieve buttons.

De Leader adviescommissie van de Kop van Noord-Holland en Texel vindt het belangrijk dat toeristische informatie ook op plattelandsgebieden beter beschikbaar is. Ondernemers op het platteland profiteren zeker van deze voorziening als de bezoekersaantallen stijgen. Toeristen kunnen nu 24 uur per dag zien welke toeristische voorzieningen er allemaal in de buurt zijn die ze anders niet gevonden zouden hebben.

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland