Nieuws

Idee├źn kleuren symposium Dorpsbouwmeester 28-11-2012

Op donderdag 22 november werden in het voor deze gelegenheid heropende gemeentehuis van Wieringerwerf, negen voorstellen voor de ontwikkeling van kleine kernen in de kop van Noord Holland aan het publiek gepresenteerd.

Ontwerpers, gemeenten en provinciebestuurders, projectontwikkelaars en bewoners troffen elkaar op een inspirerende bijeenkomst. De voorstellen betroffen lokaties in Den Oever, Kolhorn en ‘t Zand.

Opvallend veel werd er gesproken over de kansen en mogelijkheden die krimp en kredietcrisis bieden aan het op creatieve wijze omgaan met de leefbaarheids en ontwikkelingsproblemen van kleine kernen.

In een vervolg op de ontwerpwedstrijd en het symposium Dorpsbouwmeester, zullen de organisatoren met Provincie, gemeenten, financiers en ontwikkelaars verder kijken naar daadwerkelijke uitvoering van een of meerdere plannen. Het enthousiasme is er om de initiatieven daadwerkelijk van de grond te krijgen.

Meer informatie: info@dorpsbouwmeester.nl

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland