Agenda

Startbijeenkomst 23 februari 2023

 

Datum: Donderdag 23 februari 2023
Van 18.45 tot 21.30 uur
Locatie: Leven van de Wind | Oosterterpweg 12, 1771 SJ Wieringerwerf

 

Iedereen die in de Kop van Noord-Holland woont, werkt of naar school gaat, kan in de komende maanden meepraten over LEADER.

 

LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat speciaal bedoeld is voor kleinschalige, lokale projecten die van belang zijn voor de regio. LEADER is niet alleen een pot met geld, maar staat voor een specifieke aanpak van plattelandsontwikkeling. De Kop van Noord-Holland (gemeenten Hollands Kroon, Texel, Schagen en het buitengebied van Den Helder) is al ruim 20 jaar als LEADER-gebied actief.

 

Vanaf eind 2023 gaat weer een nieuwe periode van start. Om een nieuwe LEADER-periode mogelijk te maken, moet een Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) worden opgesteld. Dit moet een plan worden door, van en voor alle inwoners van het gebied. U wordt dus van harte uitgenodigd om mee te praten.

 

Op donderdagavond 23 februari organiseren we bij Leven van de Wind (Oosterterpweg 12, 1771 SJ Wieringerwerf) een startbijeenkomst. Iedereen die interesse heeft kan deelnemen. Dat kan vanuit een organisatie, bedrijf, dorpskern, bewonersgroep of als individu zijn. 

 

We praten u bij over hoe LEADER er in de komende periode uit gaat zien. Daarna horen we graag uw ideeën over het platteland van de Kop van Noord-Holland (Texel, Schagen, Hollands-Kroon, Den Helder-buitengebied).

 

Meld je hier aan

 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via LEADER@nhn.nl

Bekijk een van onze projecten

Leader is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling dat voor de Kop van Noord-Holland en Texel mede mogelijk wordt gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Europa investeert in zijn platteland